Izkušnje parov

Drage punce, ki čakate na svoje čudeže. Sama sem pacientka klinike Reprofit na Češkem. Do klinike Reprofit je bila pot dolga in težka, mnogokrat prepletena s popolnoma izpraznjenimi zalogami. Sedaj ko sva tukaj, sva odločena, da bova naredila vse, kar je v najini moči, da prideva do čudeža, do najine srčne želje. Nekako sem zasledila Heleno Golja Štamcar. Sama je koordinatorka na kliniki Reprofit. Ko sem vstopila v stik z njo, je na moja zastavljena vprašanja odgovorila prijazno in v sekundi. Tako lepo se je v času neuspeha obrniti na nekoga “domačega”, ki ti da upanje, da je še kakšna metoda tudi zate, da uspe. Helena ima toliko znanja in predvsem dobila sem občutek, da mi želi resnično pomagati!!

Sedaj sva bolj optimistična in predvsem umirjena, ker veva, da se lahko v primeru kake dileme obrneva tudi na Heleno.

STA


Za nama z možem je že kar dolga pot neplodnosti. Zame se je začela že pri 14 letih, ko so mi odpovedali jajčniki. Vedela sem, da bo moja pot, najina z možem, samo v tujini. V preteklosti sva se borila na Pronatalu v Čeških Budvicah, nato Pronatalu v Pragi. In nazadnje na Unici. Bile so klinike, ki mi niso znale pomagati. Nikoli se niso trudile, da bi preprečili najine splave. 

Usoda naju je pripeljala do Helene. Je nežna duša, in takoj sem začutila, da greva na Reprofit. Ta klinika je končno poslušala naju. Druga terapija. Drugačna. Podpora od njih in v tabletah, da preprecimo ponovni splav, če se bo najina duša vgnezdila. Trenutno sva par dni po transferju. Čutim in mirna sva oba, da bo uspelo. Da prideva do čudeža, na katerega čakava že več let. 

Tukaj je zdravnik, ki opravlja transfer, sočuten. Pregledali so vse najine izvide. Dogovorili smo se, da poskusimo tudi poleg estrofema in amelgena, se aspirin protect. In prolutex injekcije. In aktivno folno kislino. Kar je najpomembneje je, da so ljudje do nas. Ki smo že tako prizadeti, obupani. Ne gre se jim za denar. Tudi recimo presenetilo me je, da je plačilo sledilo šele po opravljenem transferju. In ne pred tem. Ker vse druge klinike najprej vse plačaš. Nato odideš po zarodek. Za nas pomeni to ogromno. Preverjali so moje hormone. Sploh progesteron, ki je bil v preteklosti vedno slab. 

In vam dragi, ki se borite z neplodnostjo. Toplo vam priporočam to kliniko. Odnos je tisti in posluh, ki pomeni včasih največ. 

Za naju upam, da je bil uspešen prenos. 

Če ne, vem, da se drugo leto ponovno vrneva. 

Petra Kosmač


Sem pacientka na Reprofitu in bi gospo Heleno Golja Štamcar priporočila vsem, ki si v postopku IVF želite nekoga, da vam stoji ob strani in na kogar se lahko vedno zanesete.

Gospa Helena je meni zelo pomagala. Kljub temu, da ni najina koordinatorka, kar zares pove veliko o tem, da je Helena v prvi vrsti oseba z velikim srcem.

Večkrat sem imela kakšno vprašanje/dilemo. Včasih sem se sama obrnila nanjo, včasih pa mi je na pomoč z nasvetom ali koristno informacijo priskočila kar sama od sebe, ko je v Reprofitovi podporni FB skupini opazila mojo objavo. Ko sem imela kakšno specifično vprašanje, vezano na neko medicinsko področje, se je povezala z ustreznimi strokovnjaki in v res kratkem času priskrbela informacije, ki so me usmerile dalje in mi dale občutek mirnosti, ki ga v postopku potrebuješ. 

Heleno dojemam kot izjemno osebo, vedno pripravljeno pomagati. Predvsem pa se mi zdi zares topla oseba, na katero se  lahko zaneseš, da ti bo stala ob strani. Zato sem ji iskreno hvaležna. ❤️

V.M.


Draga Helena. Danes odpiram svoj rokovnik, kjer imam na prvi strani prilepljen tvoj kontakt. Priznam, je trajalo, preden sem zavrtela tvojo številko. Ja, sem ti vzela skoraj 60 minut pred uvodnim sestankom, vendar sem na ta sestanek prišla odločena, da boš ti moja koordinatorka. 

Si topla in srčna. Pa tudi realna. Hvala ti, za vse spodbudne besede skozi ves postopek, za tvojo pripravljenost in pomoč, ne glede na uro. Hvala tudi vsem na kliniki Reprofit, odšla sem res s pozitivno izkušnjo. Ko tole pišem, sem še vedno v postopku in čakam na svoj prvi plus.  

E. G.


Sva par, ki se bori z neplodnostjo že (pre)več let. Vsa ta leta sva pridobila že kar nekaj grenko-sladkih izkušenj, ampak kljub temu še potrebujeva pomoč in informacije, zato se večkrat obrneva na Heleno, ker nama njena hitra odzivnost na družbenih omrežjih ali osebno pride še kako prav.

Helena nama je pomagala z nasveti, pridobila je informacije o testu ERA, za katere nisva vedela. Kljub temu, da ni najina koordinatorka, nama je pomagala z dobavo in dostavo zdravil v Slovenijo, z osebnimi izkušnjami in spodbudnimi besedami. Njen pristop je prijazen, strokoven.

Helena, hvala!

T&M


Sem mamica dvema otročkoma, ki sva ju z možem dobila s pomočjo IVF-a oz. ICSI-ja.  

Prvo hčerko sva dobila s pomočjo postopka v Sloveniji (v ZC Dravlje, en postopek, prvi poizkus).

V drugo pa žal ni šlo tako gladko. Po dveh neuspelih polnih postopkih v ZC Dravlje sva bila razočarana nad pristopom, samim zdravljenjem in utrujena od neuspelih poizkusov ter razočaranj. Iskala sva druge možnosti. UKC LJ in MB sta imela zaradi korone skoraj 1 leto čakalne dobe – tudi za paciente, kot sva bila midva, z že postavljeno diagnozo.

Imela sva veliko srečo, da sva poznala Heleno, ki nama je predlagala kliniko Reprofit na Češkem. Svoje znanje in tudi osebne izkušnje je z veseljem delila z nama in nama tako olajšala najino odločitev za Reprofit. Tudi tekom postopka nama je bila vedno na voljo in v oporo, za kar sva ji še danes neizmerno hvaležna :)! Klinika Reprofit pa se je izkazala s svojo profesionalnostjo in naprednimi postopki, ki jih v Sloveniji žal še ni. Tako sva že po prvem poizkusu na Češkem zagledala tako zelo zaželen plusek :).

S.U.