Izkušnje parov

Na Heleno sva se s partnerjem obrnila po priporočilu Barbare iz Fit4family Medicinska hipnoza. Po spontanem splavu, prekinitvi nosečnosti ter šestih neuspešnih IVF sva se s partnerjem obrnila na Heleno, saj sva želela preizkusiti, kot zadnjo možnost, zdravljenja neplodnosti na Češkem. Heleni res ena velika hvala, saj si je vzela čas za vsa moja vprašanja, ki jih ni bilo malo, saj je bilo to za naju čisto neznano področje in je dobro imet nekoga, ki te pri vseh teh odločitvah koordinira, podpira, predvsem pa svetuje, kateri postopek bi bil za tebe v dani situaciji najbolj primeren. Prav tako sva bila s partnerjem nad Kliniko Reprofit v Brnu zelo pozitivno presenečena, saj zelo budno spremljajo cel tvoj postopek, so ti prav tako na voljo za vsa vprašanja, ti vse lepo razložijo kako poteka, kaj lahko pričakuješ. Res sem bila zelo pozitivno presenečena, da te res spremljajo, kakšno je tvoje stanje pred in po postopku, če so odstopanja, ti predpišejo zdravljenje. Težko bi vse pozitivne občutke opisala in če bi bila prej vedela za Heleno in Kliniko Reprofit, bi mi bila prihranjena marsikatera grenka izkušnja in bolečina. Tako da Helena hvala ti za tvoje poslanstvo in vso podporo.

MG


Zaradi slabih izkušenj s slovenskim sistemom IVF sva z možem iskala alternativo.
In izbrala sva Heleno in kliniko, ki jo zastopa – Reprofit.
Zakaj? Želela sva nekoga, ki naju posluša, sliši in upošteva želje. Želela sva nekoga, ki je ažuren, ki odgovori na tvoja čudna vprašanja in ni nikoli pokroviteljski. Želela sva nekoga, ki ti da občutek, da je tam zate in mu ni vseeno.
Ja, vse to je bila v najinem primeru Helena.
In hvala ji za vso podporo.
Prav tako je bila izkušnja s kliniko v Brnu odlična. Osebje in zdravnik odlični.
In ob tej priliki HVALA, ker bova lahko postala starša.

R. I.


Po obsežnem raziskovanju klinik na Češkem sma se po premisleku odločila za kliniko Reprofit v Brnu. Za katero imama same pohvale, so strokovni in prijazni.
Ko sma zvedela za koordinatorko Heleno, sem bila zelo vesela, ker se je bilo lažje dogovarjat v svojem jeziku. Helena je pa tako in tako sonček, kljub porodniški si vedno vzame čas in odgovori na vsa vprašanja in zagate in si zasluži vse pohvale.

N&M


Ko je padla odločitev za darovano celico na Češkem, nas je najbolj skrbela organizacija in priprava vse dokumentacije. Brskanje po spletu nas je pripeljalo do Helene, ki se je v tem novem projektu zazdela res super rešitev. Všeč nam je bilo to, da smo imeli neobvezujoč telefonski posvet, na katerem si je zares vzela čas, odgovorila na vsa vprašanja in povedala še veliko več. V postopku smo s Heleno vse pripravili, vedno je bila dosegljiva, potrudila se je za najmanjšo malenkost, če smo kaj pozabili, nas je opomnila. Vse je potekalo gladko in brez stresa. Tudi s kliniko smo bili zelo zadovoljni. Trenutno smo v pričakovanju in upamo na najboljši izid.

Iskrena hvala Heleni in kliniki Reprofit iz Brna

M&M


Heleno sem kontaktirala po priporočilu moje ginekologinje. Moja pot z IVF se niti še ni začela, niti ne vem, ali se bo. Helena si je kljub porodniški vzela čas zame in moram priznati, da me je pogovor z njo na en način pomiril, hkrati pa vseeno vlil veliko upanja in predvsem zaupanja, da nisem sama v vsem tem doživljanju. Na zelo topel in človeški način mi je razložila stvari, ki so v realnosti precej neprijetne, morda celo boleče. Zdi se mi, da je ena redkih, ki se resnično zaveda, kako pomembno je čutiti se slišanega in razumljenega v težkih trenutkih neplodnosti.
Z veseljem bi jo priporočila vsem parom, ki se soočajo s podobnimi izzivi, ne le zaradi njenega strokovnega znanja, ampak predvsem zaradi njene izjemne sposobnosti, da naredi razliko v življenju drugih.

Hvala iz srca!

A.


Nekaj dni nazaj se je najino Reprofit potovanje zaključilo s težko pričakovanim transferjem. V tem trenutku še ne veva izida tega potovanja, vendar kakorkoli se bo izšlo, nama bo ta izkušnja ostala v lepem spominu. Pri tem ima levji delež naša Helena, ki je bila vedno na voljo (tudi čez vikend ob 10h zvečer, če je bilo ali pa ni bilo potrebno). Vedno naju je znala pomiriti, vliti upanje, je navijala za naju. Z njo je bilo vse veliko lažje. S kliniko sva imela super izkušnjo, vse je teklo tekoče in sproščeno ter zelo strokovno.
Zdaj potrpežljivo in iskreno zelo sproščeno čakamo rezultat tega potovanja in zgodilo se bo, kot je namenjeno.
Vsekakor pa upam, da bomo s Heleno ostali v nadaljnjih stikih in ji v tem trenutku želiva vse najboljše na njeni poti in vso srečo njej in njeni družini ❤️

Hvala iz srca za vse!

R&Z


Na Heleno sem se obrnila po priporočilu, in sicer pripravljena je bila takoj pomagati glede uveljavljanja stroškov zdravljena v tujini. Vedno sem začutila, da ji ni težko, da z veseljem svetuje in pomaga, čeprav se ne poznava in nisem njena pacientka, me je sprejela in vse natančno razložila, na kaj moram biti pozorna, celotni postopek izpolnjevanja vloge. Vedno se nam porodijo dodatna vprašanja, brez zadržkov sem se obrnila na Heleno, ki je zelo hitro odzivna, vedno pomagala z mojimi dodatnimi vprašanji. Hvaležna sem, da imam ob sebi tako tople, srčne, zaupanja vredne ljudi, na katere se lahko zanesem in me poslušajo – tudi kadar smo pod vplivom hormonov😁🙈
Ženske smo borke in zmagovalke.
Srečno vsem.

K.D.


Draga “najina” Helena.💛

V času največje obupanosti, občutka, da ne bo nikoli bolje, da bova ostala praznih rok, da ne bova nikoli slišala joka ali smeha najinega otročka, žalosti, jeze,… si prišla ti in nama življenji še dodatno obrnila na glavo (v pozitivnem smislu seveda!). Pojavila se je možnost, da greva v tujino po tako željenega otročka.

Že od prvega sestanka, do danes, ko sicer dojenčka še ni (mogoče pa bo uspeh naslednji mesec) si se res izkazala za tako srčno, ljubečo, sočutno osebo. Od prvega kontakta naprej si bila ob nama, nama dajala voljo, motivacijo tudi, ko sva bila že čisto obupana. S kliniko Reprofit, s katero sva izredno zadovoljna, si bila najin kontakt, vse je teklo gladko. Uredila si nama vsa zdravila, podajala informacije, kam naj se obrneva na preiskave, prevajala dokumente in nama bila na voljo za prevajanje, ko sva bila fizično obravnavana na kliniki. Eno kot največjih prednosti ti definitivno štejeva, da si imela kontrolo nad vsem ter da si nama odpisovala kadarkoli v dnevu.

Resnično sva ti hvaležna za vsak trenutek tvojega časa, ki si nama ga namenila in te izredno, izredno priporočava vsakemu paru, ki se odloči za zdravljenje na kliniki Reprofit.

Helena, hvala.

Š in J.


Pozdravljene vse punce, ki se še odločate za zdravljenje v tujini in katero kliniko bi izbrale.
Midva s partnerjem sva se odločila za kliniko Reprofit Brno, ker imajo koordinatorko iz Slovenije Helena Golja Štamcar.
Že sam prvi kontakt po telefonu s Heleno je bil zelo, zelo dober in prijeten, odgovorila mi je na vsa vprašanja in še več, vedno je bila pripravljena odgovoriti na moja SMS sporočila.
Tudi prvi pogovor z zdravnikom preko video klica je bil zelo dober, seveda je bila Helena zraven, 😄 tudi na vprašanja je zdravnik odgovoril, in na podlagi mojega zdravljena je naredil načrt.
Prvi obisk klinike pa samo pohvalim, tudi oba 2 obiska klinike vse tipi top 😄, sedaj pa samo še čakamo na tisti veliki,veliki ++++++,

Vsem parom toplo priporočam kliniko Reprofit Brno.♥️🥰

Majda


Najina pot se je po odločitvi, da znova poizkusiva srečo, začela na novi kliniki Reprofit.
Povezala sva se s koordinatorko klinike Heleno Golja Štamcar. Po uvodnem sestanku z njo sva se oba hitro strinjala in odločila, da nadaljujeva najino pot pod njenim vodstvom.
Heleni bi se iz srca rada zahvalila za njeno pomoč ter organizirano in zbrano vodenje čez celoten postopek. Na vsako moje vprašanje (in ni jih bilo malo) je hitro odgovorila, ter se v kolikor je bilo potrebno obrnila na kliniko z vprašanjem in mi v najkrajšem možnem času posredovala odgovor.
S partnerjem sva ji neizmerno hvaležna, da je prišla na najino pot ter nama stala ob strani vse do danes ko sem že na polovici nosečnosti <3

S.J.


Najina pot načrtovanja nosečnosti se je začela pred petimi leti. V Sloveniji sva neuspešno opravila 3 IVF postopke. Poleg neuspeha sva bila predvsem razočarana nad zdravstvenim sistemom. Občutek sva imela, kot da sva le številka; obravnava ni bila narejena celostno,
tudi zdravniki, na katere sva naletela, med sabo niso bili poenoteni. Ugotovila sva, da naju samo pošiljajo iz postopka v postopek; nihče pa se ni poglobil, vprašal, kaj bi lahko izboljšali, naredili drugače. Vmes se je zgodila tudi Covid pandemija, kar je pomenilo še več čakanja. Ko sva želela tudi stvari malo pospešiti, sva bila deležna nestrokovnih pripomb kot npr. kam se nama tako mudi, saj sva še relativno mlada.

Zato sva pričela z iskanjem novih rešitev. Najprej sva naletela na izjemno srčno in strokovno embriologinjo dr. Barbaro Pregl Breznik, pri kateri sva opravila posvet. Pogovor je bil korekten in usmerjen v to, kaj lahko storimo, da pridemo do želenega cilja. Po tem posvetu sva dobila precej dobrih iztočnic in vse bolj sva razmišljala o tem, da se odpraviva na zdravljenje v tujino. Nato sva po naključju na družbenem omrežju zasledila tudi Heleno – slovensko koordinatorko za kliniko Reprofit, in jo kontaktirala. Že prvi vtis je bil zelo dober. Informacije, ki so naju zanimale, sva dobila hitro. Vzela si je čas in nama predstavila, kako poteka zdravljenje v tujini ter odgovorila na vsa najina vprašanja. Vodila naju je skozi celoten postopek od začetnega vprašalnika, sodelovala je pri posvetu z zdravnico, pomagala glede nakupa zdravil, komunikacije s kliniko, podala kontakt za ustrezen pregled pri ginekologinji …Odlikuje jo izjemna odzivnost, kadarkoli so se (in se še) pojavila kakršna koli vprašanja, dvomi, težave je na voljo. Ažurna tudi med vikendom. Všeč nama je bilo, ker je v komunikaciji vedno odprta, sočutna in spoštljiva. Podprla naju je na vsakem koraku, a hkrati ni nikoli dajala praznih obljub.

Tudi obravnava na kliniki je bolj celostna in poglobljena kot v Sloveniji. Vzdušje na kliniki je prijetno, sproščeno, zaposleni so zelo prijazni. Zdravnica je na posvetu pogledala vso dokumentacijo in nato predstavila možnosti, kaj bi lahko še naredili, za določene stvari sva slišala prvič, v Sloveniji sploh ni bilo govora o tem (npr. kakšne preiskave opraviti, da se izognemo morebitnim zapletom). O vseh stvareh si seznanjen, sproti informiran. Meni je veliko pomenilo tudi to, da je bila punkcija opravljena pod splošno anestezijo, brez zapletov in krvavitve; medtem ko je bila zadnja izkušnja s punkcijo v Sloveniji precej travmatična.

Heleno bi res priporočila vsakemu, ki se odloči za postopek v tujini, saj te spremlja ves čas in je v oporo na vsakem koraku. Meniva, da se je na koncu vse poklopilo ob pravem času, na pravem mestu. Verjameva v to, da smo skupaj naredili optimalno vse, kar je bilo v naši moči. Zdaj sva zagledala prvi plus. Veseliva se, a strah je še vedno prisoten, ne veva, kaj sledi. Narejena je prva stopnička na tej poti in neizmerno hvaležna sva, da naju ob tem še naprej spremlja Helena.

M&A


Sem pacientka na Reprofitu in moja koordinatorka je bila Helena Golja Štamcar. Svetujem, da izberete koordinatorko, saj je predvsem lažje skozi postopek in veš, da imaš ob sebi nekoga, ki bo poskrbel, da bo vse ob pravem času in brez zapletov. Zelo pomembno je, da se v postopku počutiš varno in da dobiš odgovore na vsa vprašanja-za kar je Helena z veseljem poskrbela ne glede na uro in dan v tednu. Pomaga tudi pri priskrbi zdravil, kje se katero zdravilo kupi ugodneje, in te skozi protokol budno spremlja.

Hvaležna sem ji za vsako tolažbo, podporo in vse odgovore, ko je mene že pošteno panika, je znala pomiriti in dati občutek, da bo vse v redu.

Priporočala bi jo vsem, ki se odločate za postopek, saj je res lažje, ko imaš ob sebi nekoga, ki razume tvoje skrbi in dejansko ve, kaj je naslednji korak.

Za vse sva ji s partnerjem izredno hvaležna, hkrati pa presrečna, da nama je uspelo.🥰🥰

K.T.


Po dveh neuspelih IVF postopkih v Ljubljani, ko sva obakrat pridobila le en zarodek, sva se odločila, da poskusiva nekaj drugačnega, saj ni bilo nobenega napredka pri zdravljenju, tudi z odnosom nisva bila zadovoljna. Najprej sem po naključju našla FB stran Fit4Family gospe Barbare Pregl Breznik, ki veliko sodeluje s Heleno. Po pogovoru nama jo je takoj priporočila in povedala, da je klinika Reprofit zelo uspešna. Že prvi vtis o Heleni je bil zelo pozitiven, zelo hitro se je odzvala in kmalu smo se dogovorili za srečanje v živo. Helena nama je razložila vse o poteku zdravljenja na kliniki, tako da sva se že med pogovorom odločila, da poskusiva. Pomagala nama je urediti vso dokumentacijo in zelo hitro sva se že dogovarjala za postopek na kliniki. Heleni sva 100% zaupala, saj je tudi sama pacientka klinike in ima zelo veliko izkušenj in znanja. S samo kliniko Reprofit sva bila zelo zadovoljna, saj so vsi zaposleni prijazni, strokovni in na voljo. Zdravnik se je pogovoril z nama, si vzel čas in nama vse razložil (tako pred punkcijo kot o samih zarodkih pred prenosom, kakšne metode priprave semena bodo uporabili itd.). Poleg svežega prenosa sva prvič pridobila več kvalitetnih zarodkov, ki so jih zamrznili. Tudi ko sva bila na Češkem, je Heleno ves čas zanimalo, kako sva in če kaj potrebujeva, kar se nama je zdelo zelo pozorno. S Heleno in kliniko Reprofit sva bila zelo zadovoljna, zato ju priporočava vsem parom, ki so morda že malo izgubili upanje ali pa si želijo drugačnega pristopa pri zdravljenju težav s plodnostjo.

L&B


Zlata Preizkušnja 

Otroci me nehote spremljajo že celo življenje. Od nekdaj so mi ta velika bitja (pravim jim velika, ker so v duši še veliki) zanimiva in spoštovanja vredna. Morda nisem nikoli zares začutila tistega klica, da moram postati mama, zato me leta nikoli niso obremenjevala. Proti 40. letu sem spoznala osebo, s katero pa sva le začela pogovore o družini. Prišla je jesen in odločila sva se, da probava, čeprav sva v sebi vedela, da bova verjetno morala iskati pomoč pri zanositvi. Tako se je tudi dogodilo. Najprej sva začela v Sloveniji, vendar sva po treh postopkih odnehala, saj dlje od ponavljajočih postopkov nismo prišli. Glede na to, da sem štela že čez 40, sva se zaradi krajših čakalnih vrst in odnosov odločila, da greva na postopke v tujino-na Češko.

Najprej sva bila na drugi češki kliniki. Res je, da so postopki hitrejši ter kakšen nasvet dobiš v zglednem času, a za vse ostalo moraš, kot v Sloveniji, biti vseskozi prisoten in budno spremljati ter preverjati celoten postopek. Čeprav plačaš, si včasih misliš, da bodo stvari uredili, kot morajo, pa vendar še daleč ni tako. Kakorkoli, na tej drugi kliniki je šlo preveč stvari narobe, da bi nadaljevala (imela sva dva postopka). Ne bom šla v detajle, vam pa priporočam, če katera bere, da dobro premisli, kje pusti svoje telo in denar.  Najina pot se je, potem ko sva se odločila, da nadaljujeva, začela na novi kliniki Reprofit. Tam sva se srečala s Heleno Golja Štamcar. Skupaj smo predelali dokumentacijo, ki sva jo do sedaj zbrala (in tega ni malo). Helena nama je podala smernice, kako naprej in predvsem na kakšen način nadaljevati. Njene smernice so se precej razlikovale od tistih, ki sva jih dobivala od druge klinike, kar nama je dalo vedeti, da na Reprofitu postopek peljejo bolj smiselno. Večkrat smo se slišali in premlevali situacije. Meni je bilo veliko lažje, saj sem vedela, da imam na drugi strani osebo, ki mi pomaga in išče rešitve; ki ne dela po formuli, ampak jemlje vsako osebo zase. To se lahko razbere iz pogovor in energije, ki jo Helena širi.

Čeprav je za naju nova klinika, se zavedam, da je potrebno ravno tako pregledovati in spremljati celoten postopek. Prišel je primer, ko mi je češka koordinatorka poslala recept šele v petek popoldne, v ponedeljek zjutraj pa bi morala zdravilo vzeti. Če ne bi bilo Helene v nedeljo zvečer, ko se je javila na telefon na mojo veliko zaskrbljenost, kje bom dobila zdravilo, bi se moj postopek zamaknil za en mesec. Helena je na srečo imela točno to zdravilo doma in naslednje jutro sva ga že imela pri sebi doma. Poleg tega mi je svetovala, kako ga vzeti, saj je postopek malo kompliciran. Helenina odzivnost, profesionalnost in umirjenost sta doprinesla, da se je situacija rešila v nekaj minutah. Sicer še danes ne vem, kako bi sploh lahko situacijo rešili.

In kje smo sedaj? Nekako sredi postopka. S Heleno se slišiva, toliko da preveriva, da je vse ok. Jaz se novega postopka veselim, čeprav se zavedam, kako trpko je lahko. A z zavedanjem, da imam tokrat ob sebi ljudi, kot je Helena, ki mi stojijo ob strani in zares pomagajo, je hoja po »žerjavici« bolj prijetna.

M.P. 


Rada bi pohvalila Heleno, ki je zelo plemenita, topla oseba. Že ko sva se dobili na uvodnem sestanku, da mi je razložila, kako vse skupaj poteka, sem dobila zelo pozitiven vtis in sem takoj vedela, da želim iti na kliniko Reprofit Brno. Ko sva s partnerjem prispela na kliniko, so naju zelo lepo sprejeli in res so bili zelo prijazni. Sama sem bila pacientka tako v Sloveniji od Ljubljane do Maribora in toliko pozitivnih oseb, kot jih imajo na kliniki Reprofit, nisem še videla. Heleno bi pohvalila tudi zato, ker se res zavzema za paciente in jih vodi čez postopke, če se kje kaj zalomi takoj poklice na kliniko in povpraša in ti kar se da hitro javi nazaj … Hvaležna sem, da sem jo spoznala. Helena, hvala, ker si, in da si me pripeljala do sem, kjer sem sedaj. Hvala.

Sonja in Milan


Draga Helena, iskrena hvala za vso tvojo neprecenljivo podporo in pomoč, ki si jo nama nudila na vsakem koraku najine poti na kliniki Reprofit. Tvoja neizmerna prijaznost, strokovnost in pripravljenost pomagati, tudi pri najmanjših vprašanjih, so nama pomenile veliko. Tvoje predano vodenje poteka mojega zdravljenja in podpora so naredili izjemno razliko v mojem dojemanju in doživljanju tega obdobja, predvsem glede na vse pretekle slabe izkušnje v IVF postopkih. Želim se zahvaliti tudi celotnemu osebju klinike Reprofit. Njihova predanost, strokovnost in sočutje do pacientov so ustvarili okolje, ki mi je dal občutek varnosti. Še enkrat hvala za vso podporo.

E&O


Drage punce, ki čakate na svoje čudeže. Sama sem pacientka klinike Reprofit na Češkem. Do klinike Reprofit je bila pot dolga in težka, mnogokrat prepletena s popolnoma izpraznjenimi zalogami. Sedaj ko sva tukaj, sva odločena, da bova naredila vse, kar je v najini moči, da prideva do čudeža, do najine srčne želje. Nekako sem zasledila Heleno Golja Štamcar. Sama je koordinatorka na kliniki Reprofit. Ko sem vstopila v stik z njo, je na moja zastavljena vprašanja odgovorila prijazno in v sekundi. Tako lepo se je v času neuspeha obrniti na nekoga “domačega”, ki ti da upanje, da je še kakšna metoda tudi zate, da uspe. Helena ima toliko znanja in predvsem dobila sem občutek, da mi želi resnično pomagati!!

Sedaj sva bolj optimistična in predvsem umirjena, ker veva, da se lahko v primeru kake dileme obrneva tudi na Heleno.

STA


Za nama z možem je že kar dolga pot neplodnosti. Zame se je začela že pri 14 letih, ko so mi odpovedali jajčniki. Vedela sem, da bo moja pot, najina z možem, samo v tujini. V preteklosti sva se borila na Pronatalu v Čeških Budvicah, nato Pronatalu v Pragi. In nazadnje na Unici. Bile so klinike, ki mi niso znale pomagati. Nikoli se niso trudile, da bi preprečili najine splave. 

Usoda naju je pripeljala do Helene. Je nežna duša, in takoj sem začutila, da greva na Reprofit. Ta klinika je končno poslušala naju. Druga terapija. Drugačna. Podpora od njih in v tabletah, da preprecimo ponovni splav, če se bo najina duša vgnezdila. Trenutno sva par dni po transferju. Čutim in mirna sva oba, da bo uspelo. Da prideva do čudeža, na katerega čakava že več let. 

Tukaj je zdravnik, ki opravlja transfer, sočuten. Pregledali so vse najine izvide. Dogovorili smo se, da poskusimo tudi poleg estrofema in amelgena, se aspirin protect. In prolutex injekcije. In aktivno folno kislino. Kar je najpomembneje je, da so ljudje do nas. Ki smo že tako prizadeti, obupani. Ne gre se jim za denar. Tudi recimo presenetilo me je, da je plačilo sledilo šele po opravljenem transferju. In ne pred tem. Ker vse druge klinike najprej vse plačaš. Nato odideš po zarodek. Za nas pomeni to ogromno. Preverjali so moje hormone. Sploh progesteron, ki je bil v preteklosti vedno slab. 

In vam dragi, ki se borite z neplodnostjo. Toplo vam priporočam to kliniko. Odnos je tisti in posluh, ki pomeni včasih največ. 

Za naju upam, da je bil uspešen prenos. 

Če ne, vem, da se drugo leto ponovno vrneva. 

Petra Kosmač


Sem pacientka na Reprofitu in bi gospo Heleno Golja Štamcar priporočila vsem, ki si v postopku IVF želite nekoga, da vam stoji ob strani in na kogar se lahko vedno zanesete.

Gospa Helena je meni zelo pomagala. Kljub temu, da ni najina koordinatorka, kar zares pove veliko o tem, da je Helena v prvi vrsti oseba z velikim srcem.

Večkrat sem imela kakšno vprašanje/dilemo. Včasih sem se sama obrnila nanjo, včasih pa mi je na pomoč z nasvetom ali koristno informacijo priskočila kar sama od sebe, ko je v Reprofitovi podporni FB skupini opazila mojo objavo. Ko sem imela kakšno specifično vprašanje, vezano na neko medicinsko področje, se je povezala z ustreznimi strokovnjaki in v res kratkem času priskrbela informacije, ki so me usmerile dalje in mi dale občutek mirnosti, ki ga v postopku potrebuješ. 

Heleno dojemam kot izjemno osebo, vedno pripravljeno pomagati. Predvsem pa se mi zdi zares topla oseba, na katero se  lahko zaneseš, da ti bo stala ob strani. Zato sem ji iskreno hvaležna. ❤️

V.M.


Draga Helena. Danes odpiram svoj rokovnik, kjer imam na prvi strani prilepljen tvoj kontakt. Priznam, je trajalo, preden sem zavrtela tvojo številko. Ja, sem ti vzela skoraj 60 minut pred uvodnim sestankom, vendar sem na ta sestanek prišla odločena, da boš ti moja koordinatorka. 

Si topla in srčna. Pa tudi realna. Hvala ti, za vse spodbudne besede skozi ves postopek, za tvojo pripravljenost in pomoč, ne glede na uro. Hvala tudi vsem na kliniki Reprofit, odšla sem res s pozitivno izkušnjo. Ko tole pišem, sem še vedno v postopku in čakam na svoj prvi plus.  

E. G.


Sva par, ki se bori z neplodnostjo že (pre)več let. Vsa ta leta sva pridobila že kar nekaj grenko-sladkih izkušenj, ampak kljub temu še potrebujeva pomoč in informacije, zato se večkrat obrneva na Heleno, ker nama njena hitra odzivnost na družbenih omrežjih ali osebno pride še kako prav.

Helena nama je pomagala z nasveti, pridobila je informacije o testu ERA, za katere nisva vedela. Kljub temu, da ni najina koordinatorka, nama je pomagala z dobavo in dostavo zdravil v Slovenijo, z osebnimi izkušnjami in spodbudnimi besedami. Njen pristop je prijazen, strokoven.

Helena, hvala!

T&M


Sem mamica dvema otročkoma, ki sva ju z možem dobila s pomočjo IVF-a oz. ICSI-ja.  

Prvo hčerko sva dobila s pomočjo postopka v Sloveniji (v ZC Dravlje, en postopek, prvi poizkus).

V drugo pa žal ni šlo tako gladko. Po dveh neuspelih polnih postopkih v ZC Dravlje sva bila razočarana nad pristopom, samim zdravljenjem in utrujena od neuspelih poizkusov ter razočaranj. Iskala sva druge možnosti. UKC LJ in MB sta imela zaradi korone skoraj 1 leto čakalne dobe – tudi za paciente, kot sva bila midva, z že postavljeno diagnozo.

Imela sva veliko srečo, da sva poznala Heleno, ki nama je predlagala kliniko Reprofit na Češkem. Svoje znanje in tudi osebne izkušnje je z veseljem delila z nama in nama tako olajšala najino odločitev za Reprofit. Tudi tekom postopka nama je bila vedno na voljo in v oporo, za kar sva ji še danes neizmerno hvaležna :)! Klinika Reprofit pa se je izkazala s svojo profesionalnostjo in naprednimi postopki, ki jih v Sloveniji žal še ni. Tako sva že po prvem poizkusu na Češkem zagledala tako zelo zaželen plusek :).

S.U.