Klinika Reprofit

Klinika Reprofit

O sami kliniki

Klinika Reprofit je bila ustanovljena leta 2006. Do sedaj je njihovo osebje, ki govori osem jezikov, sprejelo paciente že iz več kot 90 držav po vsem svetu. Izvedli so najvišje število postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo od vseh klinik na Češkem, z njihovo pomočjo se je rodilo že več kot 17.000 otrok. Bili so prva klinika na Češkem s specializirano ekipo za zdravljenje neplodnosti z uporabo darovanih jajčnih celic. Trenutno so največja klinika na Češkem in ena največjih v Evropi, leta 2022 so močno povečali prostore klinike. Pod eno streho so tako združeni laboratoriji, moderna kriobanka, operacijske dvorane in bolnišnični oddelek.

Oskrba

Njihovi osnovi vodili sta individualen pristop do vsakega pacienta in njegovega zdravljenja ter izvajanje postopkov s kar najmanjšo obremenitvijo za človeško telo. Z nenehnimi vlaganji v najsodobnejšo opremo in razvoj sledijo najnovejšim medicinskim dognanjem. Obsežna ekipa z več kot 20 zdravniki, embriologi, andrologi, medicinskimi sestrami in koordinatorji skrbi za več tisoč pacientov letno.

Oskrba na kliniki v celoti strogo upošteva tako češko kot EU zakonodajo, ki ureja pravice pacientov v postopkih, pa tudi darovalcev spolnih celic.

Statistika

Zahvaljujoč najnovejši tehnologiji in znanju izkušenih embriologov klinika dosega rezultate, ki so nadpovprečni tudi na EU ravni.

V več kot polovici vseh postopkov je prenesen le en zarodek, da se zmanjša verjetnost večplodne nosečnosti, ki je bolj tvegana tako za mater kot za otroka.

Navadno se en zarodek prenese v svežem postopku, ostali zarodki pa se zamrznejo za morebitne poznejše prenose. Splošno prepričanje je, da je sveži transfer uspešnejši od zamrznjenih, vendar je v nekaterih primerih uspeh verjetnejši pri prenosu zamrznjenega in naknadno odmrznjenega zarodka, saj je v tem primeru mogoče bolje pripraviti maternico na sam prenos in je vgnezditev verjetnejša. Skupna uspešnost vseh prenosov enega cikla IVF pa je več kot 90 %.

Dodatno je uspešnost ciklov IVF možno povečati z genetskim testiranjem zarodkov.

Lokacija

Klinika se nahaja v Brnu, na naslovu Hlinky 48/122, Brno (JZ Brna, znotraj obvoznice).

Zaradi geografske bližine pacienti iz Slovenije v Brno navadno potujejo z avtom – iz smeri Dunaja sledite oznakam za center Brna in BVV (Brno Trade Fairs).

Tja lahko potujete tudi z vlakom ali avtobusom.

Mednarodna letališča:

Letališče v Brnu je od klinike oddaljeno 15 min vožnje. Več informacij na www.brno-airport.cz.

Ostala bližnja letališča (od bližnjih do bolj oddaljenih): Dunaj (www.viennaairport.com), Bratislava (https://www.bts.aero/en/), Praga (www.prg.aero).

Spletna stran klinike (v angleščini): https://www.reprofit.cz/en/